Over

HOI
Ik ben Noortje Meulenkamp en ik ben Studio Yoco. Mijn specialismen zijn kwalitatieve yoga geven en daarnaast yoga studio’s ondersteunen op het vlak van communicatie. Zowel Yoga als Communicatie is een passie van me. In Studio Yoco breng ik deze twee passies bij elkaar omdat ik geloof dat je vooral moet doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

YOGA 
Ik heb acht jaar geleden zelf ervaren wat overspannenheid voor een impact heeft op je leven. Dankzij yoga heb ik bepaalde patronen in mijn leven kunnen veranderen waardoor ik alerter ben om niet teveel hooi op mijn vork te nemen en mijn eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid prioriteit geef. Yoga is hierin een vrij simpele maar zeer doeltreffende tool die ik graag wil delen met mensen zodat ook zij gezond en in balans door het leven kunnen gaan. Daarbij vind ik het belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen.

YOGA COMMUNICATIE
Communicatie is altijd een passie van me geweest. Ik ben gek op schrijven, en ik word dolenthousiast van het bedenken van creatieve campagnes om een doelgroep naar een product of dienst te trekken. Maar het is een veeleisend stuk van een yoga studio dat vaak wordt onderschat. Zeker nu, nu de sociale media een ontzettende vlucht hebben genomen, zie ik steeds vaker dat vooral yogastudio’s hun communicatie te gehaast of niet doeltreffend genoeg voeren. Als ik dit opmerk, beginnen mijn ‘communicatiehanden’ te jeuken en stel ik me graag beschikbaar om de communicatie, eventueel voor een deel, op me te nemen.
Ik heb in 2016 de kans gekregen om een grote Yoga studio in het zuiden van Nederland beter in de markt te zetten door een doeltreffende communicatie voor ze te voeren. Sindsdien wil ik graag me blijven inzetten om zoveel mogelijk studio’s onder de aandacht van mensen te krijgen. Want hoe meer mensen yoga in hun leven toelaten, hoe gelukkiger we ons allemaal kunnen gaan voelen.

OPLEIDING
Katholiek Gymnasium Rolduc, Kerkrade
Bachelor Cultuurwetenschappen, Maastricht University
Bachelor & Master Communicatiewetenschappen, Vrije Universiteit Brussel

WERKERVARING
Communicatiespecialist Yogaplace Maastricht
Periode: 15-11-2016 tot 15-11-2017

Communicatiespecialist Studium Generale, Maastricht University & jaarlijks PAS-Festival
Periode: 01-06-2013 tot 15-11-2016

Yogadocente bij Studio Yogaplace, Ziekenhuis Maastricht UMC, Innbetween Maastricht University en U-Center, psychische hulp & verslavingen
Periode: 1-03-2015 tot 15-11-2017

Medewerker Pers & Publiciteit Bonnefantenmuseum Maastricht
Periode: 1-05-2010 tot 1-03-2013

YOGA WORKSHOPS EN OPLEIDINGEN
2014  Summer Intensive Mysore. Twee maanden mysore practice onder leiding van certified teacher Edwin van de Ven (authorized level 2 teacher by Sri K Pattabhi Jois Asthanga Yoga Institute (KPJAY) in Mysore, India).

2014  40 hours Teacher Training Ashtanga with David Swenson (authorized teacher KPJAY). Yogastudio Eindhoven. Yoga Alliance USA certified.

2015  Workshop with Luke Jordan (authorized level 2 KPJAY). 6 day intense workshop.

2015  200 hour Ashtanga Yoga Intensive Training. Yogastudio Eindhoven. Duur 9 maanden. Gecertificeerde opleiding door Yoga Alliance USA.

2016  Workshop Pranayama. Door Marilou van Hoek, verbonden aan Delight en Yoga moves en student van Sri. O. P. Tiwariji in Pranayma technieken.

2016  Ashtanga Weekend workshop with Manju Jois. Brussel.

2016  Ashtanga mysore practice met Gibran Gonzales Madrid (authorized level 2 KPJAY). 1 maand.

2016  Ashtanga Yoga for the rest of your life. 4 day Workshop met David Williams (authorized teacher KPJAY).

2016  Workshop Mudra’s & Bandha’s.  Door dr. Kausthub Desikachar, Luik. 4 dagen.

2016  Start Yoga Therapy Training. Door dr. Kausthub Desikachar, Brussel. Totaal 3 jaar, 6 modules.

2016 4 Day Ashtanga yoga and Energy Healing with Petri Räisänen (authorized level 2 teacher KPJAY). Yogaplace Maastricht.

2017 Daily mysore practice onder leiding van Edwin van de Ven. Start januari 2017. (authorized level 2 teacher KPJAY). Yogaplace Maastricht.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close